Pankeista voi nyt hakea lainaa energiatehokkuusremontteihin InvestEU:n kestävyystakauksella

Uutinen - Pankeista voi nyt hakea InvestEU:n kestävyystakausta energiatehokkuusremontteihin

Pankeista voi nyt hakea lainaa energiatehokkuusremontteihin InvestEU:n kestävyystakauksella

 

Euroopan komissio on avannut uuden InvestEU-rahoitusohjelman, jonka kautta pankit voivat saada niin sanotun kestävyystakauksen rahoittaakseen kestäviä investointeja edullisin ehdoin.

17.6.2024

 

Euroopan investointirahasto (EIR) on solminut sopimukset kahdeksan suomalaisen pankin ja rahalaitoksen kanssa, joiden tarkoituksena on tukea pk-yrityksiä ja asunto-osakeyhtiöitä. Sopimukset mahdollistavat noin miljardin euron lainarahoituksen hankkeille. InvestEU:n takauksen alkuperäisen rahoitusosuuden lisäksi Suomen hallitus on osoittanut 100 miljoonan euron lisärahoituksen Suomen lainaohjelmalle.

Mahdollisia lainoituskohteita ovat esimerkiksi kulkuneuvojen latausinfrastruktuurin rakentaminen ja yritysten sähköautohankinnat. Lainoja voidaan myöntää myös asunto-osakeyhtiöille uusiutuvan energian investointeihin, kuten maalämmön tai aurinkoenergian käyttöönottoon sekä muihin remontteihin, joilla parannetaan rakennusten energiatehokkuutta. 

”Toivon, että lainatakaus vauhdittaa investointeja kiinteistö- ja rakennusalalla, kun vaikea suhdannetilanne on hiljentänyt uudis- ja korjausrakentamista ja rakennusten energiatehokkuusdirektiivi tuo mukanaan uusia vaatimuksia”, ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen linjaa.

Kestävyystakaus mahdollistaa edullisemmat lainaehdot ja voi enimmillään kattaa 70-80 prosenttia kunkin lainan määrästä. Kestävyystakauslainoja voi nyt hakea suoraan mukana olevista suomalaispankeista, joten kannattaa tutustua lisätietoihin.


Uutisia ja ajankohtaista

STUL

Loading RSS Feed

LVI-TU

Loading RSS Feed

Sähkömaailma

Loading RSS Feed