Talotekniikkaliitto tapasi päättäjiä – asialistalla erityisesti kotitalousvähennyksen laajentaminen

Uutiset - Talotekniikkaliitto tapasi päättäjiä – aihelistalla mm. kotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöille

Talotekniikkaliitto tapasi päättäjiä – aihelistalla mm. kotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöille

Toimitusjohtaja Mika Hokkanen ja kansanedustaja Markus Lohi (kesk).

Kuvat: Simon Elo.

Talotekniikkaliiton toimitusjohtaja Mika Hokkanen ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Simon Elo tapasivat tiistaina 28.11.2023 kansanedustajat Markus Lohen (kesk) ja Ville Valkosen (kok). Lohi toimii eduskunnan valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajana ja Valkonen on valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja. Tapaamisessa keskusteltiin talotekniikka-alan suhdannetilanteesta ja erityisesti Talotekniikkaliiton esityksestä kotitalousvähennyksen laajentamisesta taloyhtiöille. Liitto toivoo esitykselle eduskunnasta laajaa kannatusta yli puoluerajojen.

Noin puolet suomalaisista asuu kerros- tai rivitaloissa, mutta vain omakotitalossa asuva voi hyödyntää kotitalousvähennystä remonteissa. Ihmisen asumismuodolla ei pitäisi olla merkitystä tällaisen veroedun saamisessa. Kotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöiden remontteihin auttaisi merkittävästi pienempiä taloyhtiöitä ja parantaisi mahdollisuuksia rahoituksen saamiseen välttämättömiin korjaushankkeisiin.

Kotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöille olisi myös Suomen hallitukselta merkittävä täsmätoimi, joka tukisi rakennusalan yrittäjiä ja työntekijöitä vaikeassa suhdannetilanteessa.

Kotitalousvähennyksen laajentaminen taloyhtiöille kasvattaisi korjausmarkkinan arvoa ja kehittäisi kiinteistökannan energiatehokkuutta. Näin kotitalousvähennyksen laajentaminen vastaisi osaltaan myös tulevan EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivin vaatimuksiin.

Mika Hokkanen ja Simon Elo tapaavat seuraavaksi perjantaina 1.12.2023 kansanedustaja Jenni Pitkon (vihr), joka toimii eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajana.

Kansanedustaja Ville Valkonen (kok) ja toimitusjohtaja Mika Hokkanen.


Uutisia ja ajankohtaista