Tapaaminen Antti Kurvisen kanssa

Uutinen - Talotekniikkaliitto tapasi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen

Talotekniikkaliitto tapasi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen

Kuva: Simon Elo.

Talotekniikkaliiton ja LVI-TU:n toimitusjohtaja Mika Hokkanen ja Talotekniikkaliiton yhteiskuntasuhdepäällikkö Simon Elo tapasivat keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen 12.1.2024. Tapaamisessa keskusteltiin erityisesti rakennusalan vaikeasta tilanteesta, kotitalousvähennyksen laajentamisesta taloyhtiöille ja asuinrakennusten energia-avustuksista, jotka päättyivät ainakin toistaiseksi viime vuoden lopussa.

15.1.2024

 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kurvinen muistutti, että keskusta esitti viime marraskuussa toteutettavaksi rakentamisen 300 miljoonan euron suhdannepaketin.

Keskustan toiveena on ollut, että rakentamisen suhdannepaketti tukisi etenkin rakennusalan työllisyyttä ja yritysten pystyssä pysymistä vaikeiden aikojen yli.

Keskustan esityksessä rahaa osoitettaisiin muun muassa teiden ja homekoulujen korjaamiseen, taloyhtiöiden perusparannuksiin ja remontteihin, laajakaistayhteyksien rakentamiseen ja kotitalouksien öljylämmityksistä luopumiseen.

Pääministeri Petteri Orpo (kok) on viime aikoina puhunut kasvupaketista, josta hallitus voisi päättää tämän kevään kehysriihessä huhtikuussa. Talotekniikkaliitto katsoo, että rakennus- ja talotekniikka-alan uuden nousun vauhdittamisen on oltava osa hallituksen kaavailemaa kasvupakettia.

Kasvupakettia laatiessa on myös syytä ottaa huomioon tulevan EU:n rakennusten energiatehokkuusdirektiivin asettamat vaatimukset ja tavoitteet.


Uutisia ja ajankohtaista